АПЛИКАЦИЈА ЗА ПРИЈАВУ ПРВАКА ПРЕКО САЈТА ШКОЛЕ
са додатком "Термини тестирања"

Опција "Термини тестирања" додата је од школске 2020/2021 године и омогућава да школа дефинише термине за тестирање, а родитељи да изаберу термин приликом пријављивања детета преко сајта школе.
Ви дефинишите термине за 15 минута и пратите када је ко пријављен

После увођења обавезе да родитељи пријављују своју децу преко сајта Е-управа, изгледало је да ова апликација више неће бити потребна школама. Показало се, међутим, да је апликација била од користи школама и већина школа је ову апликацију користила и даље, јер пријављивање родитеља преко Е-управе, било је отежано, тако да нису ни могли да се пријаве. Пријављивање преко Е-управе је онемогућено и пре 31. маја. Због свега овога, многи су тражили да се пријављују преко ове апликације. Е управа ће то, вероватно, убудуће поправити.

Мислим да ће ова апликација бити од користи школама, јер постављањем на сајт, пре 1. фебруара, омогућиће родитељима да пријаве децу која територијално не припадају школи. Родитељи, у том случају, имају обавезу да дете пријаве школи до 1. фебруара. 

Кликните ОВДЕ и укључите школу у коришћење ове апликације.

Апликацију можете слободно поставити на свој сајт и почети са коришћењем.
Профактуру региструјемо и шаљемо месец дана након пријављивања.
Ако школа, у том року, одустане од коришћења, неће имати обавезу плаћања.
Рок за плаћање је 45 дана.
 


Цена апликације за једну школску годину износи

2000,00 (двехиљаде) динара

 

Опис рада апликације

 

Апликација "Пријава детета за упис у први разред" намењена је основним школама и креирана је са намером да се омогући родитељима да пријаве своју децу за упис у први разред, користећи форму за пријаву која се налази на сајту школе.

Ова апликација пројектована је тако да свака школа може да је постави на свој сајт.

Форма  за пријаву детета изгледа овако (ово је само слика форме):

prijava prvaka forma

Текст на форми који гласи: "Стручни сарадник школе ће Вас позвати, ради договора и да закаже тестирање" је већ програмски унет у поље за унос текста, али га свака школа, која користи ову апликацију, може увек променити и прилагодити својим потребама. Текст може бити дужине до 255 карактера. 

Текст који је на форми црвене боје креирала је стручна служба ОШ "Лаза Костић", Нови Београд и он је видљив само на њиховом сајту. Свака школа може и овај текст креирати према својим потребама. Овај текст може бити дужине до 255 карактера. Није обавезно да се овај текст унесе, а и њега можете мењати накнадно.

За коришћење ове апликације на свом сајту, школа треба да се пријави и попуни податке о школи. Затим треба кликнути на дугме "ПОШАЉИ". Подаци о школи ће бити сачувани у бази.

Одмах, након неколико секунди, добићете на свој Е-маил скрипт фајл (index.php), и ПДФ упутство за постављање ове скрипте на свој сајт. 

Кликом на дугме "ПОШАЉИ", школа је аутоматски укључена и може ову апликацију да користи одмах, а уплату треба да изврши након пријема профактуре.

Кликните ОВДЕ и укључите школу у коришћење ове апликације.